Rólunk

Főoldal
Kik is azok a bozótmívesek? Kik vagyunk mi?
Átlagos, hétköznapi emberek, akárcsak Te, vagy a szomszédod. Ugyanúgy dolgozunk, autót vezetünk, vagy éppen gyermeket nevelünk, mint akárki más. Nos, akkor mi tesz minket bozótmívessé?

Mindenekelőtt talán az, hogy tiszteljük a természetet. Szeretjük a Nap melegét, a szél érintését, a tábortűz fényét, a gomba illatát, a madár énekét. Nem akarunk változtatni rajta. Olyannak szeretjük, amilyen. Szeretjük a megoldandó helyzeteket, az ésszerű és biztonságosan vállalható kihívásokat. Szeretjük próbára tenni magunkat, hogy mire is vagyunk képesek. Testi és lelki egészségünket azonban soha sem tesszük feleslegesen kockára, ahhoz túl értékesnek tartjuk. Szeretjük és tiszteljük a sajnos mára már kivesző félben lévő néprajzi hagyományainkat. Felkutatjuk, felelevenítjük és gyakoroljuk őseink sok száz éves tudását, ami számtalanszor segített eleinknek túlélni a néha zűrzavaros és nehéz időket. Szeretjük az okosan, praktikusan kitalált és elkészített eszközöket, amelyek könnyebbé teszik a természet közeli életet. Szeretjük a jó társaságot. Hiszünk egymásnak, bízunk egymásban, segítjük egymást.

Egy jól működő közösséget alkotunk, amelynek tagjai fontosnak tartják a fentiekhez kapcsolódó ismeret- és tudásanyag megőrzését, ápolását és átadását a jelen és jövő nemzedéke számára.

Csapatunk

Csurgó Sándor Bakonyvári Pál Dienes Gábor Horváth Levente