Rólunk

Főoldal
Kés kurzus

Foglalkozásunkon a késről, mint az erdőjáró emberek alapvető felszereléséről ismerhetsz meg számos hasznos tudnivalót. Nem a különböző acélok és ötvözőanyagok világában szeretnénk elmerülni, sokkal inkább a gyakorlati oldaláról fogjuk megközelíteni - bozótmíves tapasztalatainkra alapozva- az emberiség eme ősi segédeszközével kapcsolatos fontos ALAP ismereteket.

Az elméleti alapok mellett olyan gyakorlati feladatokat fogunk a késeinkkel elvégezni, amelyek az erdei kirándulások, túrák, vagy akár többnapos táborok során is mindennaposak, mégis kevesen ismerik és tudják, hogy hogyan használhatják igazán hatékonyan késüket az adott feladat elvégzéséhez.

Nem csak, hogy javasoljuk, de kérjük is, hogy hozd el kedvenc "erdőjáró" késed, melyről reményeink szerint a program végére kiderül, hogy jó választottál-e. Ha még nincs kedvenc saját késed, akkor egy egyszerű és jól használható kést tudunk biztosítani a programra.

Az ismeretanyag elsajátításába fektetett energia többszörösen is megtérül, hiszen a megszerzett készségek az élet más területén is folyamatosan a segítségedre lesznek.

Találkozási pont: Reggel 9 órakor Herenden, a vasútállomásnál

Étkezés: Mivel a program csak egy napos, így külön étkezést a szervezők nem biztosítanak, azaz alapvetően a résztvevők oldják meg saját tarisznyából. Nagyjából ebédidőben gyújtunk tüzet, így lehet készülni valami gyors sütnivalóval.


FŐ TÉMAKÖRÖK

A kés témakörével kapcsolatban alaposan körbejárjuk a legfontosabb és legbiztonságosabb késhasználatai prakikákat, mozdulatokat, amelyek akár túlélő helyzetben is nagy segítségünkre lehetnek. Megismerheted a késekkel kapcsolatos legfontosabb alap ismereteket (pl. arányok, éltípusok, markolat, bicskák vs. fixpengések, mire használjuk és mire nem, stb.), hogy később könnyedén megtalálhasd a számodra legmegfelelőbb bozótmíves munkakést.

A program során számos gyakorlati feladat során próbálhatod ki, a programveztők segítő iránymutatásai mellett az elméletben tanultakat.

A program zárását követően, a gyakorlati feladatokat sikeresen teljesítőknek bozótmíves tanúsítványt adunk.
A részvételi díj a helyszínen fizetendő.

Szeretettel vár minden érdeklődőt a bozotmives.hu csapata!